Skip to content Skip to footer

Dezvoltarea sectorului suin

În România, carnea de porc reprezintă mai mult de 50% din totalul consumului anual de carne pe cap de locuitor, ceea ce o plasează pe primul loc în topul celor mai consumate tipuri de carne la nivel național. Sectorul suin este un sector dinamic la nivelul României, acesta înregistrând schimbări majore în ultimii ani. Crescătorii de porci au fost nevoiți să se adapteze cerințelor pieței, iar eforturile lor au fost îndreptate către creșterea eficienței, reducerea costurilor și prevenirea potențialelor îmbolnăviri ale animalelor.

Purceii sunt crescuti în cadrul fermerlor proprii si ale partenerilor

În prezent, Grupul Carmistin produce peste 540.000 capete de porci pe an. Purceii achiziționați la o greutate medie de 25 kg sunt crescuți în cadrul fermelor proprii și în cadrul fermelor partenerilor, beneficiind de programe bine puse la punct în ceea ce privește asigurarea bunăstării și siguranței acestora. Probele provenite din cadrul fermelor sunt analizate în permanență în cadrul laboratoarelor specializate, astfel încât, atât alimentația suinelor, cât și mediul în care acestea conviețuiesc sunt supravegheate în permanență, calitatea și siguranța alimentară reprezentând una dintre principalele direcții după care Grupul Carmistin își ghidează activitatea.

Grupul Carmistin a intrat pe piața de creștere a suinelor din România începând cu anul 2010. De-a lungul timpului, Grupul Carmistin și-a consolidat poziția pe piață, prin operarea de noi ferme și prin realizarea de investiții în soluții tehnologice de ultimă generație, devenind astfel al doilea cel mai mare producător de porci de pe piața românească și primul mare producător de porci cu capital 100% românesc.

Obiective strategice pentru dezvoltarea sectorului suin
Proiectul ,,Fermier în Tara mea"

Prin proiectul „FERMIER ÎN ȚARA MEA”, CARMISTIN își dorește să împărtășească cunoștințele acumulate, pentru a dezvolta împreună cu părțile implicate sectorul agroalimentar prin abordări durabile și să contribuie la îmbunătățirea nivelului productivității și digitalizării agriculturii.

Office

Willbrook Platinum Business Sos.București-Ploiești 172-176

Copyright 2023 Fermier în Țara Mea. Toate drepturile rezervate.